woensdag 4 februari 2009

Heeft u ook worteltjestaart?

Die mop ken je vast wel! hihi! Als je aan mij vraagt of ik worteltjestaart heb zal ik antwoorden met 'Ik kan 'm wel voor je bakken!' Een hele tijd terug heeft Marcia haar recept op haar blog gezet, en nadat ik haar 'baksel' geproefd had, was ik om! Die wil ik zelf ook bakken! Nu doe ik dat regelmatig tot groot plezier van mijn familie, haha! van Marcia mag ik haar recept ook hier neerzetten, dus bij deze:


Nodig voor de cake zelf:
250 gram bloem
250 gram kristalsuiker
1/2 tleelepel zout
1 1/2 theelepel zuiveringszout (aphotheek: ook wel maagzout genoemd)
2 theelepels kaneel
1 theelepel piment
2 1/4 deciliter zonnebloemolie
3 eieren, losgeklopt
150 gram grofgehakte walnoten (bij de Lidl hebben ze grote zakken walnoten die niet duur zijn)ongeveer 300-350 gram wortel, fijn geraspt (bijv. 1 winterpeen)
twee handjes blanke rozijnen (niet per se nodig, maar wel erg lekker)

Voor het glazuur:
2 pakjes monchou,
4 eetlepel crème fraîche
25 gr boter
250 gram poedersuiker (dat is 1 bus)
2 theelepels vanille suiker (of een beetje vanille-extract)

Bereiding:
1.Neem een ronde vorm van 26 cm en vet deze in.
2.Oven voorverwarmen op 175 graden celcius.
Cake:
3.Bloem, suiker, zout, zuiveringszout, kaneel en piment mengen. Olie erdoor roeren en mengsel luchtig kloppen.
4. Eieren er een voor een doorkloppen. Het wordt nu een vrij stijve brij.
5. Walnoten, wortelen en rozijnen erdoor mengen (gaat het beste met de hand).
6. Mengsel in de vorm gieten.
7.Carrotcake in midden van oven 40-45 minuten bakken. Cake iets laten afkoelen, uit vorm halen en op rooster verder laten afkoelen.
Glazuur:
7.Monchou met crème fraiche en boter loskloppen. Gezeefd poedersuiker in gedeelten erdoor mixen tot het mengsel mooi glad is.
8. Mengsel heel dik over de cakes smeren en wat laten opstijven. Het glazuur wordt niet helemaal hard. Het blijft een smeuige brei.

Smakelijk!! :)

2 opmerkingen:

Evi zei

Ik ga hem meteen naar Linde mailen!!

Mandy zei

Ik ga het eens uitproberen!
Bedankt voor het recept!